De voor- en nadelen van verhuizen versus verbouwen

Probeer je te beslissen of je gaat verhuizen of verbouwen? Beide hebben hun voor- en nadelen. Het hangt echt van je specifieke situatie af wat de beste optie is. Hier zijn enkele dingen om te overwegen om je te helpen bij je beslissing.

Verhuizen Voordelen 

-Je krijgt een frisse start. Nieuw huis, nieuwe buurt, nieuwe omgeving. Als je een verandering van tempo zoekt, is verhuizen de manier om te gaan.

-Het is meestal goedkoper dan een volledige verbouwing. Tenzij je van plan bent het huis te slopen en helemaal opnieuw te beginnen, bespaar je waarschijnlijk geld door gewoon te verhuizen.

-Je kunt je oude huis verkopen en er wat aan verdienen. Dit kan helpen om de kosten van het kopen van een nieuw huis te compenseren.

Nadelen van verhuizen 

-Het is veel werk. Alles wat je bezit inpakken, omgaan met verhuizers, uitpakken en wennen aan een nieuwe plek… het is niet voor de zwakkeren.

-Je moet je oude buurt en gemeenschap achterlaten. Dit kan moeilijk zijn, vooral als je lang op dezelfde plek hebt gewoond.

-Misschien moet je uiteindelijk toch wat verbouwen als je nieuwe plek werk nodig heeft.

Remodeling Voordelen 

-Je blijft in de buurt en gemeenschap waar je van houdt. Je hoeft jezelf niet te ontwortelen als je gelukkig bent waar je bent.

-Je kunt je huis precies zo aanpassen als je zelf wilt, zonder je zorgen te hoeven maken over wat een ander zou willen.

-Een goed uitgevoerde verbouwing kan de waarde van je huis verhogen, wat een bonus is als je ooit besluit te verkopen.

Nadelen van verbouwen 

-Het is duur. Een volledige verbouwing kan evenveel, zo niet meer kosten dan het kopen van een nieuw huis.

-Het is storend. Je zult waarschijnlijk weken of zelfs maanden te maken hebben met bouwvakkers die je huis in en uit gaan terwijl het werk wordt gedaan 

-Er is altijd een kans dat er tijdens de verbouwing iets fout gaat, wat uiteindelijk nog meer geld kan kosten om te repareren.

Conclusie 

Dus, wat is het oordeel? Moet je verhuizen of verbouwen? Uiteindelijk gaat het erom wat het beste is voor jouw specifieke situatie. Als je op zoek bent naar een nieuwe start en al het werk dat met verhuizen gepaard gaat niet erg vindt, dan is het verkopen van je huidige huis en het kopen van een nieuwe misschien wel de beste oplossing. Maar als je houdt van waar je woont en daar wilt blijven, dan is verbouwen misschien de betere optie – wees er alleen op voorbereid dat het een aardige duit kost.

Blogs

Moet je verbouwen of verhuizen?

Lees verder

Hoe kies je de perfecte vloer voor je huis?

Lees verder

Een nieuwe vloer voor een nieuw begin

Lees verder