Sierbeton Online

Beton cire: een veelzijdig steenproduct voor in huis

Beton cire is een zeer goed vormbaar steenproduct met diverse toepassingen. Het is een composiet product op basis van cement en kunsthars. Daardoor kan het zowel gebruikt worden als afwerking voor vloeren en wanden, als voor de productie van waterdicht meubilair. Door de eenvoudige verwerking en de mogelijkheid om het kleuren wordt beton cire steeds populairder. Om kennis te maken met het materiaal en producten van beton cire te bekijken: bezoek sierbetononline.nl. Derhalve kun sierbeton online bestellen.

De oorsprong van beton ciré

Beton cire is een nieuw materiaal dat ook wel wordt aangeduid als sierbeton of woonbeton. Het bestaat uit cement en kunsthars met toevoeging van steengrijs en zand. Door de twee bindmiddelen is het materiaal erg plastisch en kan het gemakkelijk worden opgestreken en gegoten. De droogtijd is kort. Het is door zijn unieke samenstelling veelzijdig: het kan gebruikt worden als toplaag van muren en vloeren. Maar ook om meubilair, open haarden en tafelbladen van te maken. In feite kan het zelfs gebruikt worden om wastafels, douchesets en andere meubels voor de badkamer te produceren.

Hoe kan beton cire gebruikt worden?

Deze plastische steen is geschikt voor veel toepassingen in en buiten huis. Doordat het zo vormbaar is, hoeft er maar een dunne laag van worden aangebracht. Dit vermindert het gewicht en volume. Beton cire hecht zich uitstekend aan de meeste harde ondergronden, waaronder steen, metaal, mdf en beton. Bij de verwerking kan er een kleurstof worden toegevoegd, waardoor het beton fel gekleurd kan worden. Als er meerdere kleuren door elkaar worden gebruikt kan een heel aantrekkelijk rustiek effect ontstaan. Na afloop kan het sierbeton naar eigen inzicht glad geschuurd of ruw gelaten worden.

Beton cire is makkelijk te onderhouden

Uitgehard beton cire is krasvast, slijtvast en kan bijzonder makkelijk gereinigd worden. Voor de toepassing in vochtige ruimtes kan er een sealer aangebracht worden, waardoor het materiaal waterdicht wordt.